Kinetic

Kinetic

Kinetic. Източник на технологични инвации

Kinetic Direct Drive
AGS

 

Както механиката и кварца, Кинетик е платформа. През последните 20 години, Seiko създаде на базата на тази платформа поредица разработки на кинетични механизми, всеки от които носи уникални характеристики и ползи за потребителя.

 

През 1986 на изложението в Базел SEIKO представя първия си Кинетик прототип. Въведен под пробното име „АГМ“, това е първият в света часовник, който превръща кинетичното движение в електрическа енергия. Това е първата стъпка в развитието, което 20 години по-късно, прави Кинетик синоним на природосъобразност, висока ефективност и дълготрайност на работата за цяло поколение потребители по целия свят. От пускането на пазара през 1988 на първия часовник , тогава под името AGS, досега са продадени над 8 милиона кинетични часовници.(към 2007).

 

През 1988 е пуснат и Kinetic Auto Relay , разширявайки периода на „почивка“ на часовника до забележителните 4 години.  1999 година е свидетел на  Ultimate Kinetic Chronograph, произведение на изкуството, синтезиращо най-доброто от способностите на SEIKO в изработването на механични и електронни часовници,  през 2003 е пуснат и друг Кинетик Хронограф.  На Baselworld 2005, за пръв път се появява Kinetic Perpetual, който комбинира удобството на Кинетика и дълголетието на вечения календар, точен  до 2100 година.  През  2007 е въведена и емоционалната технология на Seiko в часовника Kinetic Direct Drive.

Kinetic Direct Drive

ph_kineticdirectdrive_b

Seiko Kinetic Direct Drive е въплъщение на емоционалната технология на SEIKO

Kinetic Perpetual

ph_kineticperpetual_b

Kinetic Perpetual съчетава красотата на класическия механичен часовник с вечен календар, верен до 28 февруари 2100, с предимството на Кинетик

Kinetic GMT

ph_kineticgmt_b

Съчетанието между Kinetic и функцията GMT правят идеалния часовник за пътуване.